Davao

0
1396
  • Invånare: Davao City: Cirka 1,6 miljoner. Davaoregionen: Cirka 4,5 miljoner
  • Språk: Davao Cebuano, Tagalog, Engelska, stamspråk från Mindanao
  • Flygplats: Francisco Bangoy International Airport

Davao, i provinsen Davao del Sur, är den största staden på ön Mindanao i södra Filippinerna, och sägs vara den renaste och säkraste staden i landet. Faktum är att den räknas som en av de säkrare städerna i världen. Här är turismen något lägre än på andra kända destinationer, men erbjuder en del fina stränder och andra sevärdheter.

Davao City har flera stora köpcentrum, många restauranger och hotell i alla prisklasser. People’s Park är en vacker park med gångbroar, vattenfall och blommor – en populär samlingsplats, framför allt på kvällstid. San Pedro katedralen och buddhisttemplet är andra intressanta sevärdheter i staden.

Mt. Apo, utanför Davao är det högsta berget i Filippinerna. Krokodilparken är också populärt bland turister. Det finns ett antal fina stränder i omgivningarna runt staden, även om de inte går att jämföra med Palawan och Boracay.

Från Manila och Cebu flyger dagligen Cebu Pacific och Philippine Airlines till Davao International Airport. Cebu Pacific flyger också direkt från andra provinser.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn