Internet

De flesta hotell har kostnadsfritt WiFi. Det är också vanligt att caféer och restauranger har sina egna nät, och det kan man fråga om.

Mobiltelefoni

Det är förenat med höga kostnader att ringa och surfa med sitt svenska mobilabonnemang i Filippinerna. Man bör därför komma ihåg att stänga av mobildataanslutning samt roaming innan man bytt till ett filippinsk SIM-kort. Svenska teleoperatörer brukar skicka ut SMS med erbjudanden om att surfa billigare genom att köpa ett surfpaket. Gör inte detta, det är fortfarande väldigt dyrt.

Telefonkort finns att köpa i alla Seven Eleven butiker och ibland på flygplatserna. De största operatörerna är SMART och Globe och har varierande täckning. Mobilsurf fungerar i regel ganska så bra i Filippinerna, men under vissa tider av dagen kan nätet bli överbelastat, särskilt i tätbefolkade områden. Om man stannar kortare perioder är ett sk. Prepaid kort att föredra, vilket innebär att man laddar sitt telefonkort med en viss summa som man sedan använder tills det är utnyttjat. För längre perioder kanske Postpaid är smidigare vilket motsvarar ett abonnemang.

Väljer man Prepaid så har både SMART och Globe en hel drös med paket man kan köpa.

Länk till Globe prepaid

Länk till SMART prepaid

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn