• Invånare: Cirka 62.000
 • Resa hit: Taxi, privatchaufför, hyrbil, buss

Tagaytay är ett poplulärt resmål för Manilabor endast 3 timmar bort, men framför allt för sitt milda klimat och spektakulära landskap. Medeltemperaturen är 22-25 grader, och det blir sällan varmare. Många reser till Tagaytay för att besöka Taal vulkanen och dess omgivningar.

Resa till Tagaytay

Det enklaste sättet att resa till Tagaytay från Manila eller flygplatsen är med taxi eller privat chaufför. Det går att göra på olika sätt:

Från Ninoy Aquino Intl Airport

 • Gul flygplatstaxi – Kör med taxameter, men har ett högre kilometerpris än de vita taxibilarna i Manila. Slutpriset kan bli högt.
 • Vita taxibilar (Manila taxi) – Många kör ogärna långt utanför stan, men det går att förhandla. Räkna med fast pris och ej taxameter.
 • Privatchaufför (turistchaufför) – Ett bra alternativ om man anlitar en seriös aktör. En lista över chaufförer som uppdateras fortlöpande finns på TripAdvisor.
 • Coupon taxi (fastpristaxi) – Fördelen är det fasta priset, men kan oftast vara ganska högt.

Vi rekommenderar att boka en privatchaufför för resor mellan flygplatsen och Tagaytay.

Från Manila

 • Vita taxibilar (Manila taxi) – Många kör ogärna långt utanför stan, men det går att förhandla. Räkna med fast pris och ej taxameter.
 • Privatchaufför (turistchaufför) – Ett bra alternativ om man anlitar en seriös aktör. En lista över chaufförer som uppdateras fortlöpande finns på TripAdvisor.

Ett annat alternativ är att hyra egen bil eller ta buss. Beroende på vart i Manila man bor finns det en rad olika alternativ, men från Cubao bussterminal går det regelbundet bussar som stannar efter vägen vid Tagaytay.

Om man endast vill besöka Taal vulkanen eller ta en dagstur till Tagaytay går det att boka arrangerade turer med transport till och från Manila, inklusive entréavgifter och båt.

Kommunikationer

Jeepney och Tricycle är de vanligaste transportsätten för att ta sig runt i området runt Tagaytay. Det går också utmärkt att promenera.

Se och göra

 • Palace In The Sky – Byggdes som semesterhus åt fd. filippinska presidenten Ferdinand Marcos, men är idag en utsiktsplats för att se Taal vulkanen.
 • Taal vulkanen – Taal vulkanen är en aktiv vulkan belägen på en ö i Calderasjön utanför Tagaytay. 33 utbrott har registrerats sedan 1572, med det senaste på 70-talet. Det bästa sättet att ta sig till vulkanen från Tagaytay är med Tricycle till sjön, för att sedan köpa en plats på en av båtarna till ön, som tar cirka 15 minuter. Det kan vara smart att undvika paketerbjudanden inkl. båt, lunch osv. och istället få mer handlingsfrihet när man är framme på ön. Väl på ön kan man rida på häst upp till vulkanens topp, eller vandra. I anslutning till vulkanen ligger en fin park med picnicbord och hyddor som går att hyra.
 • St. Anne’s Shrine – Ett tempel och en vacker trädgård med en staty på jungry Mary.
 • Punta de Santiago Lighthouse – Fyrtorn byggt 1890, som används ännu idag.
 • Zipline – Åk zipline över det fantastiska landskapet. Vågar du?

Mat och dryck

Det finns många caféer och restauranger i Tagaytay, däribland Starbucks och Bag of Beans. Antonios är en av de mest populära restaurangerna, med sin utsökta amerikansk-filippinska meny och hemtrevliga atmosfär.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn