onsdag, mars 8, 2023

Palawan

Palawan är en ö och provins belägen mellan sydkinesiska havet och Sulusjön. Till ytan den största provinsen, med en kustlinje på 2000km, 1700 öar och rev på en yta av 11.000km2. Palawan är en av de mest välbevarade provinserna och skyddad som ett fisk och djurreservat.

Puerto Princesa brukar kallas porten till Palawan, och är en utgångspunkt för att resa till andra destinationer på ön, som El Nido, Underground river eller Port Baron. Här finns också en vacker skärgård med fina stränder.

El Nido är beläget på den norra delen av ön och utgörs av ett 50-tal små och stora öar. El Nido har ett spektakulärt landskap, och är känt för sina blå laguner, kalkstensklippor, avskilda vikar och paradisstränder, sitt unika djur och växtliv – och sina vackra solnedgångar. Det har fått smeknamnet det sista paradiset.

Coron är den största staden på ön Busuanga Island i norra Palawan. Det är också ett namn på en närliggande ö, Coron Island. Området är känt som en av de bästa platserna för vrakdykning i världen. Här finns tio vrak från andra världskriget, omgivna av korallrev.

Sabang UnderGround River – världens längsta underjordiska flod

0
1,5 timme bilresa från Puerto Princesa ligger Sabang Underground River, ibland även kallad Puerto Princesa Underground River. 8km lång gör den till världens längsta...

El Nido – det sista paradiset?

2
El Nido ligger på den norra delen av Palawan och utgörs av ett 50-tal små och stora öar. Från att ha varit ett enkelt...
- Annons -