9 anledningar att resa till Filippinerna

0
1651

Öar, stränder, landskap, berg – Många väljer att resa till Filippinerna för dess fantastiska och storslagna natur – här kan man hitta paradisöar och stränder i världsklass, vulkaner och bergsmassiv, risterasser och korallrev, vattenfall och underjordiska sjöar. Med över 7000 öar, varav flera helt obebodda finns det mycket att välja på.

Människor – Filippinarna är ett otroligt gästvänligt och öppenhjärtat folk. Här är familjebanden mycket starka, och man finner en sällsynt kärlek för mat, kultur dans och musik. Filippinarna har en sund och lättsam syn på livet, och allt som oftast möts man av leenden och värme. Filippinerna räknas som ett engelskspråkigt land, och det är oftast inga problem att kommunicera.

Väder och klimat – Med en medeltemperatur på 26 grader året runt är det klimatet i Filippinerna mycket behagligt. Då regnsäsongen är mer påtaglig och tyfoner vanligt förekommande i vissa provinser, så förekommer det inte alls i andra. Läs mer här på sajten för att se vad som passar dig.

Prisnivå – Det går att bo och leva mycket billigt Filippinerna, framför allt om man lever lite mer som lokalinvånarna, men prisskillnaderna är stora i jämförelse med Sverige, även om man vill lyxa till det. Att ta sig runt i Filippinerna är prisvärt, även inrikesflyg. Taxi , samt den filippinska kollektivtrafiken med jeepneys och tricycles kostar endast från några kronor och uppåt. Se våra prisexempel.

Kultur och historia – Filippinerna har en fascinerande kultur och historia. Länge koloniserat av spanjorerna och en kortare period med amerikanskt inflytande har satt sin prägel på landet. När man reser runt upptäcker man att varje provins och region har sin egen unika kultur och historia som de gärna delar med sig av.

Mat – För många svenskar är den filippinska maten relativt okänd, men det gör det inte desto mindre intressant. Det filippinska köket är varierat och smakrikt, och varje provins har sina egna delikatesser. Signaturrätter som Lumpia, Pancit, Adobo, Halo-Halo och Lechon. Eller för den som vågar, Balut (ankembryo) – eller varför inte prova lite av varje av filippinsk ”street food”. Filippinarna älskar mat så man behöver inte vara blyg!

Karaoke – Det verkar som om de allra flesta filippinare är födda med en mikrofon i handen, sjungandes en klassisk kärlekslåt. Karaoke är ett populärt inslag i de allra flestas liv och om man tycker om att sjunga så går det att hitta Videoke lite här och var.

Shopping – Att besöka en Mall (köpcentrum) i Filippinerna är en upplevelse, och inte bara för de shoppingsugna. De största köpcentrumen är som egna städer i staden och erbjuder aktiviteter nog för att tillfredställa de flesta en dag, eller flera. Här finns några av de största köpcentrumen i världen, och det finns många att välja mellan. För den som gillar gatumarknader så finns det gott om det också. Glöm inte att pruta!
Läs mer om shopping i Filippinerna.

Dykning och surfing – Många dykare rankar Filippinerna som en av de bästa dykplatserna på jorden. Här finner man en helt ny värld under ytan – stora korallrev, unika djurarter, och vrakdykning med vrak från andra världskriget. Boracay är en utmärkt samlingspunkt för kitesurfare, och området Cloud 9 på Siargao brukar kallas surfarnas huvudstad – här råder utmärkta förhållanden för surfing.
Läs mer om dykning i Filippinerna
Läs mer om Siargao Island

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn