Att besöka en Mall (köpcentrum) i Filippinerna är en upplevelse, och inte bara för de shoppingsugna. De största köpcentrumen är som egna städer i staden och erbjuder aktiviteter nog för att tillfredställa de flesta en dag, eller flera. Här finns några av de största köpcentrumen i världen, och det finns många att välja mellan.

Förutom en shoppingupplevelse av världsklass med butiker av alla slag kan man besöka varuhus, stormarknader, restauranger, biografer, kliniker, gym, konferenscenter, bowlingbanor, konstgallerier, museum. Även hotell, lägenheter, kontor och till och med kapell. Många är öppna även kvällstid, då dess barer, biografer och annat nöjesutbud är populärt.

Det finns i huvudsak tre stora kedjor som driver köpcentrum i Filippinerna, SM Supermalls Ayala Malls och Robinson Malls.

Läs mer om shopping i Manila

För en mer genuin shoppingupplevelse, som både är rolig och ofta billig bör man besöka en marknad, en så kallad tiangge. Det finns oftast i någon form i de flesta städer och orter. Försäljare med marknadsstånd säljer allt mellan himmel och jord – kom ihåg att pruta!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn