• Invånare: Cirka 17.000
  • Språk: Ivatan, Itbayaten, Illocano, Tagalog, Engelska mfl.
  • Flygplatser: Basco Airport, Itbayat Airport

Batanes är Filippinernas nordligaste och minsta provins och består av tre större öar – Batan med provinshuvudstaden Basco, Itbayat samt Sabtang. En resa hit är som att komma till en annan värld. Branta klippor som vetter ned mot det ofta stormiga havet, smaragdgröna kullar med betande kor, och stenhus med halmtak präglar landskapet i provinsen. Batanes är en blandning av storslagna landskap och en pittoresk, avslappnad livsstil. Här finns en spännande lokal kultur och den trevliga lokalbefolkningen (Ivataner). Batanes kan definieras som ett ekoturistmål med sin natur och rika marina liv.

Väder

Batanes har ett tropiskt klimat med en årlig medeltemperatur på 26 grader. Vädret brukar beskrivas som bångstyrigt och regnskurar kan förekomma under alla årets månader. April är den torraste månaden och november till februari är de kallaste månaderna

Resa till Batanes

PAL, Skyjet och Sky Pasada har dagliga flygavgångar till Batanes. Högsäsong för resor till provinsen är under sommarsäsongen mellan mars och juni och under den kalla säsongen november till februari. Juli till september är lågsäsong.

Se och göra

  • Prova den lokala maträtten Vunung, gult ris och buffelkött inlindat i kabayalöv. Äts med händerna, förstås.
  • Boka en tur för att utforska de tre öarna Batan, Sabtang och Itbayat. Upplev fantastisk natur, gamla kapell och fyrtorn.
  • Hyr en cykel och utforska på egen hand och i eget tempo

Boende

Basco som ligger på huvudön Batan är en bra utgångspunkt för att utforska Batanes provinsen. Här finns flera prisvärda hotell. För en lägre budget kan ett så kallat ”homestay” vara ett alternativ, vilket innebär att man bor hemma hos en familj.

Sök hotell i Batanes

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn