Filippinerna reseråd och vaccinationer

1
2131

Information om vaccinationer från 1177 Vårdguiden.
Läs mer

Gula febern
Myndigheterna kräver ett intyg som visar att du är vaccinerad mot gula febern om du nyligen har besökt länder i Afrika och Sydamerika där risk för sjukdomen finns. På en vaccinationsmottagning kan du få aktuell information om vilka länder det gäller.

Hepatit A
Vaccination rekommenderas för alla resenärer.

Hepatit B
Vaccination rekommenderas om du ska stanna i mer än tre veckor. Men även om du stannar kortare tid och riskerar att bli smittad via en sexuell relation eller genom kontakt med till exempel sprutor eller tatuering rekommenderas vaccination.

Japansk hjärninflammation
Det finns risk för japansk hjärninflammation hela året.

Malaria
Om du ska till andra delar av landet räcker det med att du skyddar dig mot myggstick. För att skydda dig mot myggstick bör du använda myggstift på kvällen, och antingen ha luftkonditionering eller en fläkt i det rum du sover i. Det bör finnas myggnät för öppna fönster och dörrar. Som skydd över sängen kan du också ta med dig ett eget nät som är impregnerat med ett medel som gör att myggorna undviker nätet.
På Filippinerna finns risk för malaria på landsbygden, hela året.

Tuberkulos
Vaccination rekommenderas om du ska leva tillsammans med ortsbefolkningen under längre tid än sex månader.

Turistdiarré
Det finns inget registrerat vaccin mot turistdiarré i Sverige, men vissa resenärer kan ibland rekommenderas att använda ett drickbart vaccin mot kolera. Vaccination med detta rekommenderas i första hand om du har en sjukdom som kan förvärras av diarré.

Tyfoid
Vaccination rekommenderas om du ska stanna i mer än tre veckor och äta på enkla matställen utanför turistområden eller om du ska leva tillsammans med ortsbefolkningen.

Läs mer
Filippinerna visum och pass
Reseförsäkring

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn