Omslagsbild: Av Simon Burchell (Eget arbete) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Ilocos Norte och Ilocos Sur ligger i Ilocos-regionen på den norra delen av ön Luzon. Provinserna är rik på historia och kultur. Staden Vigan omvanvlades till en kommersiell, religiös, social och kulturellt center av de spanska bosättarna på 1500-talet. Idag är staden med på UNESCO:s lista över världsarv med sina kullerstensgator, anrika hus och traditioner.

Provinsen bjuder också på vackra kustlandskap och fina stränder och vatten för bad och surfing, varav flera är helt avskiljda. Det passar framför allt den som vill komma bort från turismen och finna avkoppling.

Resa till Ilocos

Laoag International Airport i Ilocos Norte är en internationell flygplats med flyg från bland annat Kina och Hong Kong. Philippine Airlines, Cebu Pacific och AirPhil Express flyger regelbundet från Manila på cirka en timme. Det går också att åka buss från Manila, både till Laoag och Vigan, en resa på 8-10 timmar.

Kommunikationer

Lokala transporter sker oftast bäst med promenader, eller Calesa (traditionell häst och vagn). Tricycle förekommer också för kortare sträckor. För längre transporter finns buss och minibuss.

Se och göra

  • Vigan – Upplev den historiska staden med unik arkitektur och kullerstensgator från spanska kolonialtiden. Åk Calesa, filippinsk traditionell häst och vagn, besök någon av de vackra kyrkorna och känn av historiens vingslag.
  • Ilokano mat – Missa inte att prova den unika Ilokano maten, endast i Ilocos.
  • Stränder och kustlandskap – Res längs kusten för att uppleva vackra landskap och avskilda stränder.
  • Surfing – Här finns bra vatten för surfing.

By Simon Burchell (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
Av Simon Burchell (Eget arbete) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn