Förtrollande stränder och öar, intressanta historiska platser och en låg prisnivå. Iloilo har lite av allt som Filippinerna har att erbjuda, samlat på ett ställe. Provinsen är är inte särskilt turistig och den låga prisnivån lämpar sig utmärkt för backpacking och vi rekommenderar att själv utforska provinsen som bjuder på många dolda pärlor.

Iloilo City är dessutom en perfekt utgångspunkt för att resa vidare i de centrala eller södra delarna av Filippinerna.

Ilioli är en av fyra provinser på ön Panay, de övriga tre Aklan, Antique, Capiz.
Läs mer om Boracay i provinsen Aklan

Resa till Iloilo

 • Iloilo International Airport – Flygplatsen ligger 40km utanför Ilolio City och servar internationella flyg främst till Sydkorea och Hong Kong, samt inrikesflyg till såväl Manila som Cebu och Davao. Från Manila till Iloilo är det cirka en timme och trafikeras av Cebu Pacific, Philippine Airlines och Air Philippines med regelbundna flyg. Till Iloilo City från flygplatsen tar man sig enklast och billigast med fordon som går i skytteltrafik, cirka 70 pesos.
 • Buss – Iloilo City är en transporthubb för bussar till andra delar av ön, bland annat Kalibo i Aklan, San Jose i Antique, Roxas in Capiz, och Passi City in Iloilo. Via Kalibo kan man ta sig vidare till Boracay.
 • Båt – Det finns 4st hamnar runt staden, varav en internationell. Loney Port har båtar mellan Iloilo och Bacolod trips och Ortiz Port mellan Iloilo och Guimaras.

Se och göra

 • Öhopping i Concepcion – 2,5 timmes bussresa med fantastisk utsikt från Iloilo City ligger Conception. Härifrån kan man ta sig med båt till någon av de 16 öarna utanför kusten. Upplev känslan av att vara helt ensam på en paradisö med sandstränder i klass med Boracays och med kristallklara vatten för snorkling. Några av öarna har hyddor som man kan övernatta i, man kan också ta med tält och spendera natten i.
  Läs mer och låt dig inspireras (engelska)
 • Gigantes – Gigantes är en ögrupp utanför kusten i nordöstra Iloilo. Från Iloilo City är det en resa på totalt 5-6 timmar, något som verkligen är värt sin tid. Gigantes är charmigt och oturistigt. Upplev tropiska öar med vita sandstränder, mäktiga stenformationer, laguner och grottor, ät färsk seafood, eller lyssna på mystiska historier berättade av lokalbefolkningen.
 • Guimaras – Ön ligger öster om Panay, cirka 15 minuter med båt från Iloilo City. Här finns fina stränder och vackra vikar, men ön är framför allt känd för sina mangoplantager – smaka denna fantastiska söta mango!
 • Calle Real, Iloilo City – Det gamla historiska shoppingdistriktet med hus och byggnader från kolonialtiden.
 • Miagao Church – 40km utanför Iloilo City ligger denna kyrkan som är en av Filippinernas religiösa och arkitekturella pärlor.
 • Central Philippine University – Intressant universitet som grundades 1905, från början som grundskola åt fattiga pojkar och idag ett forskningscenter. Idag är dess 24 hektar vackra campusområde klassat som ett turistmål.

Kommunikationer

Taxi är det snabbaste och enklaste sättet att ta sig runt i Iloilo City. Res som lokalbefolkningen med Jeepney, Tri-Sikads (cykeltaxi) eller Tricycle. För att ta sig mellan städerna finns bra bussförbindelser. Färjor och mindre båtar och till fots gäller för att nå provinsens öar.

Shopping

Det finns många köpcentrum i Iloilo City: SM City & varuhus, Atrium, Robinson’s, Gaisano Capital, MaryMart Mall, Iloilo Supermarts, Time Square mfl.

Mat och dryck

Matutbudet i Iloilo City är stort och håller en låg prisnivå. I området Smallville ligger många restauranger samlade, och är en populär samlingsplats såväl dagtid som kvällstid. Iloilo är känt i Filippinerna för sina lokala specialiteter, bland annat La Paz Batchoy (nudelrätt) och Pancit Molo (lokal soppa) – ett måste att testa om man är på besök! På Guimaras kan besöka mangoplantager, eller köpa mango på marknaden. Köp färsk seafood på Gigantes direkt från de lokala fiskarna.

Nattliv

Smallville är ett populärt område i Iloilo City med ett flertal restauranger, barer, kafeer och nattklubbar. En populär samlingsplats såväl dagtid som kvällstid.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn