Det finns flera härliga stränder på Boracay, alla med sin egna karaktär och något för allas smask.

White Beach
Boracays största attraktion, den största anledningen till att de flesta turister väljer att åka hit. White Beach är en 4km lång strand med vit pudersand och turkost vatten, och erbjuder mängder av restauranger, affärer, vattensporter och andra aktiviteter, samt boende för alla smaker och budgetar. En stor fördel med White Beach är att hela den långa sandstranden är allmän, och kan utnyttjas av alla helt gratis. Stranden är uppdelad i tre olika sektioner, Station 1, Station 2 och Station 3.

Station 1:  Nordligaste delen av stranden. Här är stranden som bredast och lugnast, och de flesta finare resorts ligger här.

Station 2: Centrum av White Beach. Mer kommersiellt, där de flesta restauranger, barer och affärer ligger.

Station 3: Minst utvecklad, och lugnast i den sydligaste delen av stranden.

Puka Beach
En lugn sträcka av vit sand längs den norra spetsen av ön. Puka Beach har allt som de flesta förställer sig ett tropiskt paradis – vit sand, azurblått vatten, och få besökare. Namnet kommer från de Pukaskal som finns här, som ibland används för att tillverka smycken. Här finns ett fåtal restauranger, men är också en mycket bra plats för picknic. Från White Beach till Puka Beach kan man ta en Tricycle på cirka 15 minuter. Gör upp med priset och tid för upphämtning i förväg.

Diniwid Beach
Diniwid Beach ligger i nordvästra delen av Boracay, med båt eller Tricycle från White Beach. Stranden är 200m lång och har fin vit sand och ett klart vatten som är utmärkt för bad och snorkling. Här finns några mindre hotell och bungalows.

Baling Hai Beach
En stillsam strand på 100m som ligger i en vacker vik strax norr om Diniwid Beach. Båtar från White Beach stannar ibland här för lunch på en restaurang med vacker utsikt, tillhörande Balinghai Beach Resort. Det går också att ta sig hit med Tricycle eller moped. Fråga lokalborna om vägen!

Bulabog Beach är en av de bästa och mest populära stränderna i Asien för kitesurfing och windsurfing

Bulabog Beach
Belägen på östra Boracay, cirka 20 minuters promenad från White Beach. Bulabog Beach är en av de bästa och mest populära stränderna i Asien för kitesurfing och windsurfing. Säsongen sträcker sig från november till april (bäst december-mars) med regelbundet starka vindar.

Tambisaan Beach
En liten strand på sydöstra Boracay. En utmärkt plats för snorkling, för att se tropiska fiskar och koraller. Mitt över från Tambisaan ligger Crocodile Island, en populär plats för dykning utanför Boracay.

Manoc Manoc Beach
Den sydligaste stranden på Boracay, med härlig utsikt över Caticlan Island och dess berg. Också bra för snorkling och dykning med sitt klara vatten, korallrev och rika undervattensliv. Bungalows, restauranger, några barer och resorts finns längs stranden. För att ta sig till Manoc Manoc kan man promenera söderut från White Beach, eller en kort resa med Tricycle.

Läs mer om Boracay

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn