20-30 minuter med bil från Cebu City ligger Mactan Island. Två broar ansluter Mactan med ön Cebu och en till är planerad, i södra Mactan. Den största staden på Mactan heter Lapu-Lapu city, där även flygplatsen ligger.  Här trängs lyxiga resorts och hotell, och en rad budgetalternativ längs kusten, varav de flesta erbjuder fina stränder, vattensporter och ö-hopping .

Lapu-Lapu city har fått sitt namn efter Lapu-Lapu, Filippinernas första frihetskämpe

För den som bor i Cebu City och önskar spendera en dag vid havet, går det att köpa ett dagspass till dessa resorts, med möjlighet att utnyttja deras poolområden och stränder – ofta med lunch eller middag inkluderat. Det är dessvärre svårt att hitta allmäna stränder på Mactan numera, då de flesta områden längs kusten är privatägda. Mactan är också känt för sin utmärkta dykning. Såväl hotell som ett flertal fristående arrangörer erbjuder dykturer och dykskolor. För den golfintresserade finns en 18-hålsbana i Lapu-Lapu City.

Kommunikationer

Enklaste och billigaste sättet att ta sig runt i Lapu-Lapu city är med Jeepney eller Tricycle. Om man bor på en resort är taxi det bästa alternativet. Många resorts erbjuder också kostnadsfri shuttle fram och tillbaka till Cebu City.

Mactan Resort

Se och göra

  • Lapu-Lapu statyn – Monument och staty över filippinernas första frihetskämpe Lapu Lapu, som utkämpade ett slag mot Magellan på denna plats.
  • Magellans korsEn åttakantig byggnad dekorerad med väggmålningar. Den innehåller ett stort träkors som representerar Ferdinand Magellans ambitioner att omvända lokalinvånarna till kristendom.
  • Mactan Island akvarium – Museum och akvarium.

Mat och dryck

  • Cordova Floating restaurant – Fisk och skaldjursrestaurang i traditionell filippinsk stil där man avnjuter den färska maten i hyddor vid vattnet.
  • Ibiza Beach Club, Movenpick Resort – Ibiza-inspirerad klubb och restaurang med DJ och livemusik vid havet. Goda drinkar!


LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn