Dumaguete är provinshuvudstad i Negros Oriental, beläget på den södra delen av ön Negros. Den brukar kallas ”det vänliga folkets stad”. Här lever man ett enkelt och stillsamt liv. Prisnivån är låg även i filippinska mått, och staden har blivit utsedd till en av de bästa platserna i världen att pensionera sig i. Dumaguete är en universitetsstad, och av stadens 100.000 medborgare är så mycket som en tredjedel studenter.

Många reser till Dumaguete för att ta sig till Apo Island, en av de mest populära dykdestinationerna i Filippinerna.

Resa till Dumaguete

Cebu Pacific och Philippine Airlines har flera dagliga avgångar från både Cebu och Manila. Det finns också färjeanknytningar från Manila, Cebu City, Tagbilaran, Siquijor och Dapitan. Bacolod på den norra delen av Negros går att nå med buss på 5-6 timmar.

Kommunikationer

Det vanligaste och enklaste transportsättet i Dumaguete är tricycle, med startpris på endast några kronor – något man bör göra upp med föraren i förväg. För längre sträckor, till exempel från flygplatsen finns taxi.

Se och göra

  • Apo Island – Apo Island är en liten och genuin ö (3km storlek) utanför Dumaguete. Här finns en liten sandstrand och ett fyrtorn att besöka. Ön är dock mest känd som en av de mest populära dykdestinationerna i Filippinerna, och ett av de mest välkända lokaldrivna marina djurreservaten i världen. Över 650 fiskarter och mer än 400 arter av koraller finns dokumenterade.
  • Rizal Boulevard – Strandpromenad och samplingspunkt med några landmärken, restauranger och shopping.
  • Casaroro falls – Det högsta vattenfallet i Visayas.
  • Redrock Falls – Ett fint liten vattenfall utanför staden, beläget vid foten av ett berg. Halva upplevelsen är resan dit som går genom vackra landskap.
  • Silliman Zoo – Drivs av ett lokalt universitet för att bevara utrotningshotade filippinska djurarter.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn