Fakta om Filippinerna
Filippinerna är ett örike i Sydostasien som består av fler än sju tusen öar. Här finns några av Asiens bästa stränder och resmål längs världens längsta kuster. Paradislika öar – många av dem helt oexploaterade och outforskade, storslagen natur och fenomenal dykning är bara några av sakerna som lockar.

I Filippinerna möts av ständiga leenden, hög service och gästvänliga människor. En prisnivå som är lägre än Thailand, faktiskt en av de lägsta i världen. Huvudstaden Manila är en riktig storstad med allt vad det innebär. Filippinernas största affärscentrum bjuder på både fattigdom, lyx och allt däremellan, men också en är också rik historia, erbjuder fenomemenal shopping, och ett pulserande uteliv.

White Beach på Boracay har flera gånger blivit utsedd till en av världens bästa stränder – med all rätt. Här finns allt för en lyckad semester. Palawans storslagna natur, laguner och grottor är en upplevelse som man sent glömmer. På Siargao Island eller ”surfarnas huvudstad” samlas surfare från hela världen varje år. Dykare som testat det mesta i sydostasien återvänder nästan alltid till Filippinerna för en varierad dykning i världsklass. Här finns både korallrev, ett rikt undervattensliv och vrakdykning.

Eller varför inte bara ta väskan på ryggen och utforska någon av alla öar. Filippinerna har ett bra utbyggt flygnät och transport är sällan ett problem. Lokalbefolkningen hjälper allt som oftast mer än gärna till.

Invånare: Cirka 100 miljoner
Religion: 80% katoliker, 10% muslimer
Statsskick: Republik
Huvudstad: Manila
Språk: Filipino (Tagalog), Engelska, Cebuano mfl.
Tidszon: UTC+8 (7 timmar före vid svensk vintertid, 6 timmar före vid svensk sommartid)
Antal öar: Omkring 7000st

Nyttiga länkar
Sök flyg
Boka hotell
Hyr semesterlägenhet
Hyr lägenhet för längre vistelse
Svenska konsulat i Filippinerna

Läs mer
Resa till Filippinerna
Resa runt i Filippinerna
Hotell och boende i Filippinerna
Klimat i Filippinerna
Filippinska valuta och pengar
Prisnivå och kostnader i Filippinerna
Språk i Filippinerna
Säkerhet i Filippinerna

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn