Svenska ambassade i Manila öppnar i november – nytt läge för svenska företag i Filippinerna

0
380

Tidigare har regeringen meddelat att man avser öppna nya ambassader under 2016, bland annat i Manila vilket kommer att ske i november. Utrikesdepartementet skriver:

Filippinerna med sina drygt 100 miljoner invånare är en av de snabbast växande ekonomierna i Asien. Svensk export till Filippinerna uppgår till nära en miljard svenska kronor. Närmare 22 000 svenskar besökte landet förra året och antalet förväntas öka i och med att den nationella turistindustrin växer. Ambassadens huvuduppgift blir att främja handels- och investeringsutbytet med Filippinerna. I ambassadens uppgifter ingår också politisk bevakning.

I samband med detta leder närings- och innovationsminister Mikael Damberg en bred Team Sweden-delegation till Filippinerna. Syftet är att stärka det svenska avtrycket på Filippinerna och bereda väg för ett ökat svenskt fokus på en av världens snabbast växande marknader.

Utrikesdepartementet och Business Sweden bjuder därför in till seminarium den 31 augusti. Ylva Berg, vd för Business Sweden, och handelssekreterare Carl Malmqvist ger en bild av affärsmöjligheter för svenska företag och en analys av det rådande affärsklimatet i Filippinerna.

Representanter från Ericsson och Transcom kommer också att berätta om sina erfarenheter av att bedriva affärsverksamhet i Filippinerna.

Läs mer och och gör anmälan här

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv en kommentar
Ange ditt namn