Boracay öppnar för turister igen

0
497

Efter nästan 6 månader av ”rehabilitering” öppnar Boracay igen för en begränsad andel turister. En ovanlig och drastisk åtgärd togs till – Boracay stängdes igen helt och tvärt efter att president Duterte kallat ön en ”avloppsbrunn”. Efter det har avloppssystemet och sophanteringen förbättrats, olagliga byggnader rivits och stranden städats.

White beach, Boracay Island, PhilippinesEfter en testperiod mellan 15-26 oktober kommer ön att öppna för allmän turism den 26:e oktober.

Enligt de nya reglerna kommer man att endast tillåta ett begränsat antal turister och arbetare om dagen, för att hålla sig inom den kapacitet som man anser att ön kan hantera.

Fester, rökning och alkohol och nedskräpning på stranden kommer vara förbjudet. Även dykning och andra vattensporter blir begränsat eller förbjudet, för att korallrev och biologisk mångfald ska få en chans till återhämtning, enligt en talesperson för miljöfrågor.

Ön ska bli en förebild för hållbar turism och förhoppningsvis återfå sitt fina rykte som en av världens bästa öar, säger en filippinsk turistminister.

Läs mer om Boracay