130 kilometer sydväst om Cebu City, vid foten av bergen i Barangay Matutinao, Badian, ligger vackra Kawasan Falls, med sitt klarblå källvatten. En kort resa på cirka 15 minuter från centrala Badian, och 1 timme från Moalboal. Från Cebu Citys södra bussterminal kan man ta en luftkonditionerad Ceres Liners buss för cirka 120 pesos. Det tar normalt sett 2-3 timmar, till Matutinao Badian Church, som är busshållplatsen och startpunkten för att ta sig till Kawasan Falls.

Från parkeringsplatsen vid kyrkan är det cirka 1,5km promenad till det första vattenfallet. I entréavgiften på 10 pesos ingår en guide (om man vill), som gärna vill ha lite dricks i slutet av vistelsen. Under promenaden som går längs floden är man omgiven av berg och en grön natur med tät växtlighet. Man passerar ett litet vattenkraftverk och en gammal träbro, några försäljare av souvenirer, och lokalbefolkning som bor längs med floden.

Kawasan Falls

Kawasan består av flera vattenfall. Den första är det största av dem, med en djup naturlig pool där man kan simma i det klara vattnet, eller åka flotte och känna av naturlig massage från kraften av vattenfallet. För att ta sig till de andra vattenfallen krävs lite trekking i uppförsbacke längs små stigar.

Det första och det andra vattenfallet har små restauranger som serverar filippinsk mat. Ett annat alternativ är att ta med egen picnic.

Kawasan Falls

1 KOMMENTAR

Comments are closed.